035 525 2833
Voetbal
Voetbal
De teamsport voor meiden

Kom voetballen bij Zuid !

HSV De Zuidvogels is met meer dan 200 vrouwen en meiden één van de grootste vrouwen en meidenclubs van Nederland. Doordat we al vele jaren veel aandacht besteden aan onze meiden beschikken we op dit moment over maar liefst 13 meiden -  en vrouwenteams in alle leeftijdscategorieën. Daarnaast spelen onze jongste meiden (t/m circa 8 jaar) in gemengde teams bij de kabouters of op een half veld.

HSV De Zuidvogels, de voetbalclub voor jou (of je dochter)?

Wij vinden dat wij de leukste club zijn voor jou of je dochter. Door het steeds populairder worden van voetbal bij meiden en vrouwen zie je bij steeds meer clubs 1 of 2 meisjesteams komen. Vaak beginnen meiden in een meidenteam bij een club, maar als ze dan 1 of 2 jaar ouder zijn moeten ze ineens in een jongensteam voetballen omdat er niet voldoende meidenteams kunnen vorden gevormd. Het gevolg is dat er dan ineens geen meidenvoetbal meer waardoor de meiden in een jongensteam terecht komen. Dit is gewoon niet leuk, en veel meiden stoppen dan ook met voetbal of moeten dan nog alsnog op zoek naar een meiden voetbalvereniging.Wat wij echter heel erg  belangrijk vinden is dat je niet alleen nu bij een meidenteam kan gaan voetballen maar dat je dit tot in lengte van jaren kan blijven doen. Daarom bouwen wij al jaren aan het aantal teams! 

Bij HSV De Zuidvogels spelen meisjes t/m circa 8 jaar in gemengde teams met de jongens. Onze ervaring is dat dat voor hun het leukst is en ze ook vaak het meeste leren. Vanaf circa 9 jaar gaan onze meiden over naar de meidenteams. Wij kunnen dan ook garanderen dat ze altijd in een meidenteam kunnen spelen en blijven spelen en dus niet ongewenst ineens in een jongensteam terecht komt.

Help, kan mijn dochter wel voetballen?

Veel ouders hopen of denken dat hun zoon de ‘nieuwe Robin van Persie is’. Zodra het over meisjes gaat lijken veel ouders onterecht ineens bang te zijn dat hun spruit wat minder begaafd is. Naar onze mening moeten kinderen op een sport gaan waar ze plezier in hebben en daarnaast is een teamsport altijd goed voor de sociale ontwikkeling. Bij Zuidvogels is alle ruimte voor zowel recreatief - als prestatiegericht voetbal!

Oefening baart kunst !

Al onze meiden en vrouwen wordt de mogelijkheid geboden om twee keer in de week te trainen. Onze meiden tot en met 10 jaar trainen iedere woensdagmiddag een uur op de professionele voetbalschool bij Zuid, welke geleid wordt door de voetbalschool Dutch Soccer Skillz. Deze voetbalschool werkt volgens de Wiel Coerver Methode. Naast dat de training gewoon leuk is bereiken we hiermee dat iedere jonge voetbalster zoveel mogelijk de kans krijgt om het spelletje goed te leren. Het doel hiervan is om ieder kind in staat te stellen binnen haar eigen mogelijkheden het maximale eruit te halen.

Direct aanmelden, wachtlijsten en proeftraining.

Je kunt je jezelf of jouw dochter direct aanmelden bij onze club. In vrijwel alle gevallen is er geen wachtlijst. Compleet nieuwe teams kunnen alleen in augustus, september, december, of januari worden ingeschreven bij de KNVB. Concreet kan het dus zijn dat je de eerste periode wel direct kan meetrainen, maar nog geen competitiewedstrijden kan spelen. 

Advies: meld je (dochter) zo snel mogelijk aan nadat je de keuze hebt gemaakt. De inschrijfdatum bepaalt de volgorde van wie er als eerste in een team geplaatst wordt.

Direct aanmelden kan je hier.
 
Mocht je (dochter) eerst eens willen ervaren hoe een training bij de meiden/vrouwen er aan toe gaat, dan bieden we graag de mogelijkheid om een keer bij ons mee te komen trainen of een clinic te volgen.

Vragen? 

Mocht je vragen en/of wensen hebben, of een keer willen proef trainen, neem dan even contact met ons op.
Je kunt ons bereiken op info@zuidvogelsmeiden.nl

Ik hoop je snel te mogen begroeten op de gezelligste vereniging voor meidenvoetbal!

Hartelijke sportgroet,

Berthy Blom
Voorzitter Vrouwencommissie H.S.V. de Zuidvogels

>Voetballen bij Zuid !

Meld je nu aan en ontvang het GRATIS startpakket

Direct aanmelden