035 525 2833
Meidenvoetbal is hot
Meidenvoetbal is hot
Welkom bij de grootste vereniging voor meidenvoetbal in Huizen

Veelgestelde vragen

Kan ik me het hele jaar inschrijven?

Ja, dat kan. De wachtlijsten zijn niet lang, vaak kan je al binnen een week bij een team beginnen.

Hoe lang is er al meidenvoetbal bij Zuidvogels?

Al meer dan 10 jaar heeft HSV de Zuidvogels meiden en vrouwenteams.

Welke activiteiten voor meiden zijn er?

Naast voetballen en trainen hebben we verschillende activiteiten. Een feestelijke seizoensopening en afsluiting, de kerstclinic, een voetbalkamp, sinterklaasfeest, zwemdisco en zelfs een eigen meidentoernooi, Girls on Tour. Je vindt ze in de agenda!

Een voetbalkamp, wat is dat?

Zuidvogels probeert ieder jaar met de teams die dat willen een internationaal toernooi te spelen. Zo'n toernooi duurt meestal twee dagen. Je gaat er heen met de bus en slaapt in een tent met je team. Dat lijkt dus net een schoolkamp! Kijk maar eens op www.zuidvogelsopreis.nl dan kan je er meer over lezen. Er staan ook veel foto's op!

Is dit de clubwebsite van Zuidvogels?

Nee, deze website is speciaal gemaakt om informatie te verstrekken aan meidenleden. De algemene website van Zuidvogels is veel groter. Klik hier om de Zuidvogels algemene website te bezoeken. 

Hoe werkt dat met die leeftijdscategorieën?

Als je jonger bent dan 7 jaar dan ga je eerst bij de kabouters spelen op de Zuid Courts. Ieder kabouterteam wordt genoemd naar een internationale club. Je speelt tegen teams die bij Zuidvogels horen en dus altijd thuis.

Daarna worden de teams aangeduid met de leeftijd onder x.  MO11 betekent meiden onder de 11 jaar (9/10), MO13 betekent meiden onder de 13 jaar (11/12) etc. Vanaf 19 jaar val je in de senioren categorie en wordt het vrouwen 1, vrouwen 2 en zo verder. MO17-2 is het tweede team uit de categorie meiden onder 17. Je blijft in de jeugdteams twee jaar in één categorie, daarna ga je door naar de volgende categorie.  

Is voetbal voor jongensachtige meiden?

Yeah right, in 2000 dachten mensen dat nog. Stoere meiden, meiden-meiden, grote meiden, kleine meiden. Alle soorten meiden spelen bij Zuidvogels. Het zijn er meer dan 200 en ze zijn allemaal leuk! Kom maar eens kijken op zaterdag of kijk eens naar de foto's.

Wat betekent "H.S.V." De Zuidvogels en hoe lang bestaat de vereniging al?

Sinds 1928. Lang hè? Het begon met een clubje jongelui, die voetballiefhebber waren. Omdat er in de Noorderbuurt  al een voetbalvereniging bestond met de naam S.V. Huizen, richtten deze jongelui in de Zuiderbuurt een vereniging op met de naam Zuidvogels. Later werdt daar H.S.V. voorgezet, dat betekent Huizense Sport Vereniging. Maar als je het over Zuidvogels, Zuid of Zuidje hebt, dan begrijpt iedereen je! 

Zijn er ook teams waar jongens en meiden in zitten?

Ja die zijn er. Als meiden meer uitdaging nodig hebben dan spelen ze soms mee in een jongensteam. Meiden tot en met 7 jaar spelen meestal in een gemengd team. Uit ervaring weten wij dat dit voor hun ontwikkeling de beste keuze is. 

Waarom is meidenvoetbal zo hot?

Veel meiden willen op een teamsport omdat ze graag willen sporten, maar het moet natuurlijk wel gezellig zijn! Dan is voetballen een  ideale sport. Wist je trouwens dat voetbal niet zo duur is en dat Zuidvogels nauwelijks wachttijd heeft?  

Waarom vinden veel ouders het belangrijk dat hun kind op een teamsport zit?

Een teamsport leert je samenwerken met anderen. Je maakt samen het resultaat, in je ééntje win je geen wedstrijd. Als je later gaat werken dan moet je ook samenwerken met andere mensen. Dat heb je dan vast geleerd op voetbal. Veel meiden zijn ook gelukkiger omdat ze naast schoolvriendinnen ook voetbalvriendinnen hebben! 

Moeten mijn ouders verplicht dingen doen voor Zuidvogels?

Binnen Zuidvogels wordt vrijwel alles gedaan door vrijwilligers. Gewoon omdat ze het belangrijk vinden dat er een voetbalclub is. Als jouw ouders niks doen, moeten die vrijwilligers meer doen, en dat is niet zo eerlijk. 
Je ouders kunnen bijvoorbeeld leider zijn van een team, vlaggen, in de kantine helpen of rijden bij uitwedstrijden. Er zijn altijd dingen te doen.   

Wat is een voetbalclinic?

Dat is een soort kennismaking met voetbal. We houden bij Zuidvogels regelmatig voetbalclinics. Je leert dan de eerste dingen rond voetbal en ziet de velden, de kleedkamers en de kantine. Na een clinic weet je vaak of je op voetbal wilt. 

Moet ik eerst een clinic volgen om me in te schijven?

Nee dat is niet nodig. Als je zeker weet dat je op voetbal wilt kan je je direct inschrijven middels het formulier op deze website. 

Kan ik met mijn vriendinnen in één team?

Als je in dezelfde leeftijdscategorie zit en je hebt een vol team dan kan dit meestal. Als je met je vriendinnen aan wilt sluiten bij een team dan proberen we dit te regelen, maar we kunnen het niet beloven. Laat ons maar weten wat je wilt, dan heb je snel antwoord! 

Hoeveel contributie betaal ik bij H.S.V. De Zuidvogels?

De contributie is circa € 230,- per jaar inclusief kledingbijdrage. Kabouters betalen €153,- . Daarnaast heb je schoenen, scheenbeschermers en trainingskleding nodig, die je kunt kopen in de Zuidvogels webshop. Het voetbalkamp is niet inbegrepen in de contributie.  Klik hier voor het overzicht. 

>FAQ's

Meld je nu aan en ontvang het GRATIS startpakket

Direct aanmelden